ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Световният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във Видин

28 юни 2011 11:06, Видинска митрополия
Световният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във Видин

На 27 юни във връзка с отбелязването на 26 юни - Световния ден за борба с употребата и трафика на наркотици, във Видин се проведе концерт под мотото "Инжектирай дози музика вместо доза дрога".

Концертът бе организиран от Общинския съвет по наркотичните вещества - Видин с подкрепата на Видинската света митрополия, Художествената галерия "Никола Петков" и Регионалния инспекторат по образованието на откритата сцена в крайдунавския парк.

Идеята на музикалната среща бе да се ангажира вниманието на младите хора към стремеж за преодоляване на различните наркозависимости и предизвикателствата на нашето време с посланието "Гради живота си без наркотици".

Концертът бе открит от инж. Румен Видов, кмет на Видин, както и от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм в града.

След това архимандрит Поликарп и духовници при катедралния храм прочетоха молитва за предпазване на младежта от наркотиците, както и за вразумлението на разпространителите на наркотични вещества.

За да изразят присъстващите своята молитвена съпричастност, на специално място бе поставена иконата на св. Богородица „Неупиваема чаша” за поклонение с възможност всеки да запали свещичка.

Музикалната програма бе изнесена от група „AJABEZ”, която основно работи за спасяването на младежите от наркотичните вещества.

Текст: архимандрит ПОЛИКАРП
Снимки: архимандрит ЕВТИМИЙ

 

 

Снимки

Световният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във ВидинСветовният ден за борба с употребата и трафика на наркотици бе отбелязан във Видин
« предишна новинаследваща новина »