ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Силистра пристигнаха св. мощи на преп. Максим Изповедник

28 юни 2011 16:55, Доростолска митрополия
Св. мощи на преп. Максим Изповедник

С благословението на Негово Светейшество Вселенския патриарх Вартоломей и Негово Светейшество Българския патриарх Максим митрополит Софийски и по покана на Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий в 14,00 ч. в двора на катедралния храм "Св. ап. Петър и Павел" бяха посрещнати св. мощи на преп. Максим Изповедник.

След молебена и многолетствието Доростолският митрополит Амвросий изрази своята благодарност на монах Никодимос, представител на манастира "Св. Павел" - Света Гора Атон, за това, че братството на манастира и Свещ. Кинотис откликнаха на поканата по повод храмовия празник на силистренския катедрален храм да донесат тази скъпа светиня в престолния за древната Доростолска епархия град.

В отговор монах Никодимос благодари на архиерея, поднесе топли чувства от името на светогорското монашество, изрази радостта си от топлото посрещане от страна на духовенството и миряните и изпроси благословението на митрополит Амвросий.

Текст и снимки: монах ЕМИЛИАН

 

 

Снимки

Св. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим ИзповедникСв. мощи на преп. Максим Изповедник
« предишна новинаследваща новина »