ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пeтровден в с. Мечка

30 юни 2011 14:56, Русенска митрополия
Петровден в с. Мечка

В деня на светите първовърховни апостоли Петър и Павел своя храмов празник отбеляза църквата в с. Мечка, област Русе, която навърши 90 години от своето построяване. В празничното богослужение, възглавено от игумена на Басарбовския манастир и енорийски свещеник на селото архимандрит Емилиан, участие взеха йеромонасите Висарион и Атанасий и свещеник Димитър Димитров, енорийски свещеник в гр. Сливо поле.

По време на причастния фолклорната група от селото изпълни църковни песнопения, специално научени за празника. Множество деца, водени от своите родители, приеха св. Причастие. В словото си архимандрит Емилиан поздрави енориашите от името на високопреосвещения Русенски митрополит Неофит.

След богослужението беше отслужен празничен водосвет и бяха осветени рибните ястия, приготвени от жителите на с. Мечка.

 

 

Снимки

Петровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. МечкаПетровден в с. Мечка
« предишна новинаследваща новина »