ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнично богослужение в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ (обновено със снимки)

07 юли 2011 08:25, Софийска митрополия
Празник в храм "Св. Неделя"

В навечерието на храмовия си празник митрополитската катедрала „Св. Неделя“ събра под своя купол множество християни от цяла София, приели храма за свой молитвен дом и дошли да влязат в радостта на празника.

С благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит Максим всенощното бдение - празнична вечерня и утринно последование, беше предстоявано от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с архиерея в богослужението взеха участие софийският протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов, предстоятели на столични храмове, храмовото духовенство и трима дякони.

Молитвено участва Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, игумен на Троянската св. обител.

За празничното и молитвено настроение на вярващите допринесоха песнопенията, вещо изпълнявани от певците на мъжкия катедрален хор, ръководени от диригент Стоян Малинов. Този път те бяха на дясната певница, а не на хор-балкона, облечени в красиви подрасници.

В чест на празника бе извършена лития около храма, както се полага при храмов празник и бе осветено петохлебие. В края на богослужбата еп. Йоан лично помаза богомолния народ с осветен елей, а софийският протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов раздаде частиците на петохлебието за здраве и духовно очищениe.

 

Текст и снимки: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Знеполски еп. Йоан Празник в храм "Св. Неделя"В храмаПразник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Ставр. ик. Ангел АнгеловПразнична икона ПевцитеПразник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"Празник в храм "Св. Неделя"ПевцитеПразник в храм " Св. Неделя"Знеполски еп. Йоан Знеполски еп. Йоан Празник в храм "Св. Неделя"
« предишна новинаследваща новина »