ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Полагане на основен камък за нов храм

09 юли 2011 18:01, Ловчанска митрополия
Полагане на основен камък за нов храм

В село Голяма Брестница, община Ябланица, Тетевенска духовна околия, Ловчанска епархия, днес бе положен основен камък за строителството на храм, посветен на св. Николай Мирликийски Чудотворец.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет заедно с енорийския свещеник на селото о. Вельо Йотов Иванов, който завежда и село Български извор. След това бяха прочетени молитвите за полагане на основния камък. Освен камъка, в предварително изкопаните основи бе положена и полагащата се бутилка, със запечатан в нея лист със задължителните данни за настоящите патриарх, архиерея на епархията, енорийския свещеник, кмета и датата на полагането.

Урегулираният поземлен терен с площ 460 кв. метра, върху който ще се строи новият храм, е дарен на църковното настоятелство от г-н Нино Димитров Пеев от село Голяма Брестница.

Архитектурата на храма, който ще е с около 46 кв. м застроена площ, е дело на архитект Сергей Денчев от гр. Ловеч. За строежа на храма има заявено желание за спомоществователство от различни частни дарители.

 

 

Снимки

Полагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храмПолагане на основен камък за нов храм
« предишна новинаследваща новина »