ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новоосветен храм в Ловчанска епархия

10 юли 2011 19:37, Ловчанска митрополия
Новоосветен храм в Ловчанска епархия

На 9 юли т.г. в Ловчанска епархия бе осветен нов храм - това е параклисът "Възнесение Господне" в землището на село Мирково, Пирдопска духовна околия.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил извърши чина на освещаване. Съслужиха му архиерейският наместник на Пирдопска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, енорийският свещеник на Мирково протойерей Николай Славчев Николов и протойерей Вениамин Павлов от Ловеч.

Парцелът и параклисът са дарение от сегашния кмет на село Мирково г-жа Цветанка Йотина и други дарители. Г-жа Йотина предаде на митрополит Гавриил оформените документи за собственост. Прилежащите постройки за посрещане на гости са построени и са дарение от медодобивния комплекс "Елаците мед" - с. Мирково.

 

 

Снимки

Новоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархияНовоосветен храм в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »