ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в бреговското училище

11 юли 2011 14:44, Видинска митрополия
Празник в бреговското училище

С голямо училищно тържество бе закрита учебната 2010/2011 година от учениците на СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в гр. Брегово.

Празничният концерт се проведе в залата на местното читалище и събра, учители, ученици и родители.

На празничната програма присъства и Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан.

Епископ Сионий бе посрещнат от г-жа Илияна Кръстева, директор на бреговското училище, която показа новите духовни придобивки в училището, а именно, създаването на историко-духовен кът, който показва времето на покръстването на нашия народ и неговото развитие и духовно извисяване.

Епископът присъства и откри с благослов началото на концерта по случай завършването на учебната година, като преподаде и отеческото благословение на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Пъстротата и тържествеността на концерта показа таланта и неоспоримото правилно развитие в наука, вяра и благочестие на учениците от бреговското училище.

Епископ Сионий в разговор с г-жа Кръстева благодари за доброто отношение и разбирателство, което проявяват към Видинска митрополия за благото на възпитаниците на училището и призова все така връзките между училището, преподавателите и духовенството да се задълбочават за всеобща духовна и социална полза.

Текст и снимки: архимандрит ПОЛИКАРП

 

 

Снимки

Празник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училищеПразник в бреговското училище
« предишна новинаследваща новина »