ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Любов към благолепието на храма

13 юли 2011 17:40, Видинска митрополия
Любов към благолепието на храма

На 12 юли в енорийския храм „Св. ап. Петър и Павел” в гр. Кула се проведе озеленителна акция за облагородяването на двора на храма.

Инициативата за озеленяването на църковния двор бе на народния представител от ГЕРБ Любомила Станиславова и Младежи ГЕРБ - Видин и Кула.

Градинските цветя, розовите храсти и плодните дръвчета, които г-жа Станиславова и младежите засадиха, превърнаха двора на храма в истинско райско кътче, което със своята красота ще радва вярващите християни и гостите на града и храма.

„Това е нашият скромен дар по случай днешния храмов празник (празник, който се отбелязва и по стар стил по този край, поради тържествата на деня в съседна Сърбия)! Нека хората, които идват тук с вяра и отворени сърца, се радват на красотата и спокойствието на Божия дом!”- каза народният представител от ГЕРБ Любомила Станиславова.

Игуменът на Раковишкия манастир архимандрит Антим и архимандрит Неофит благословиха прекрасната младежка инициатива и прочетоха молитва за здраве и успех на всички присъстващи.

Отците от Раковишкия манастир и г-жа Станиславова обсъдиха различни идеи и проекти за облагородяването на храмовете из Кулска околия, както и създаването на благоприятни условия, възкресяващи вярата, надеждата и любовта у българина.

Текст: архимандрит ПОЛИКАРП
Снимки: ГЕРБ-Видин

 

 

Снимки

Любов към благолепието на храма
« предишна новинаследваща новина »