ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОФИЦИАЛЕН БРОЙ НА „ЦЪРКОВЕН ВЕСТНИК” - брой 14 - по повод 40-години достойно патриаршеско служение на Българския патриарх Максим

17 юли 2011 00:30, Българска Патриаршия
Заглавна страница на брой 14

Излезе от печат официалният луксозен брой 14 на "Църковен вестник", който е посветен на 40-годишнината от достойното патриаршеско служение на светейшия Български патриарх Максим.

Броят е луксозно оформен, изцяло с цветни фотографии и с по-голям обем - 12 страници. В него намират място всички произнесени официални слова и отправени приветствия от предстоятелите на Поместните православни църкви, както и от представителите на държавните институции на Р България – стр. 3, 4-8, 10-11.

Всеправославният свят отново заяви уважението си и дължимата почит към Българския патриарх Максим и достойността на неговото служение чрез събралите се предстоятели и представители на Поместните църкви. Така, както беше и преди 40 години, когато се чу всеправославният възглас „Достоен”. За събитието на ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА 4 ЮЛИ 1971 г. четете на стр. 3.

Началото на тържествата бе поставено с отслужването на ВСЕНОЩНО БДЕНИЕ – стр. 3.

На следващия ден бе отслужена и ВСЕПРАВОСЛАВНА СВЕТА ЛИТУРГИЯ – стр. 4-5.

Друго уникално събитие беляза светлата годишнина на Българския патриарх, а чрез него и родината му – извеждането за първи път извън Света Гора - Атон на св. мощи на св. Максим Изповедник за тържествените богослужения по повод годишнината. За благословеното посещение, за СВЯТАТА ДЕСНИЦА НАД СВЕТЕЙШИЯ ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ - стр. 12.

Текст: Анула ХРИСТОВА, водещ редактор на 14 бр. на "Църковен вестник"

 

 

« предишна новинаследваща новина »