ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Утре се навършват 40 дни от кончината на архимандрит Назарий

17 юли 2011 18:18, Софийска митрополия
Архимандрит Назарий

На 18 юли се изпълват 40 дни от кончината на Негово Високопреподобие архимандрит Назарий (Терзиев), игумен на Кокалянския манастир „Св. архангел Михаил“. На 9 юни т.г. - деня, в който отец Назарий e приел монашески постриг и се навършват 51 г. от неговото монашеско житие - Господ го привика при Себе Си.

Паметта на новопреставилия се архимандрит Назарий ще бъде почетена със заупокойна св. Литургия в съборния храм на манастира „Св. архангел Михаил“, след което ще бъде отслужена панихида на гроба на стареца. Чинопоследованията ще бъдат предстоявани от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. Еп. Йоан е духовно чадо на дядо Назарий и брат на Кокалянския манастир. В богослужбата ще вземат участие множество братя на Зографската св. обител в Св. Гора и духовни чеда на стареца.

Утринното богослужение ще започне от 7,30 ч. и ще продължи с извършването на св. Литургия.

Панихидата с равнението на гроба ще започне в 11,00 ч.

В памет на стареца Назарий предлагаме на читателите на Официалния сайт на БПЦ - Българската патриаршия „Слова за стареца Назарий“, публикувани в интернет-списанието „Православна мисъл“, написани дни след кончината на дядо Назарий от г-н Велизар Пейков, дългогодишно негово духовно чадо.

В тях той си спомня за първата си среща със стареца, за неговото търпение, за смирението му (но не овчедушие), за това какъв сърцеведец бе дядото и за основните и простички неща, които е научил от него.

Снимките са от архива на художника Митко Димитров, чадо на стареца.

http://www.bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=234

 

 

Снимки

Архимандрит НазарийАрхимандрит НазарийАрхимандрит НазарийАрхимандрит НазарийЙеромонах НазарийЙеромонах НазарийЙеромонах НазарийАрхимандрит НазарийАрхимандрит НазарийОтец Назарий в Св. Гора
« предишна новинаследваща новина »