ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Илинден в с. Градец

20 юли 2011 14:26, Видинска митрополия
Илинден в с. Градец

На 20 юли, когато се отбелязва паметта на св. пророк Илия, в село Градец, Видинско, бе отслужена тържествена света Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан празничната служба бе оглавена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

В светата Литургия молитвено участие взеха и свещеник Петър Христов, енорийски свещеник при катедралния храм на Видин, и свещеник Григорий Георгиев от Видин.

Светата Литургия бе огласена от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин.

След края на тържествената света Литургия благо слово и благопожелания към народа отправи епископ Сионий.

След молитвеното отбелязване на деня на св. пророк Илия бе извършен празничен водосвет и осветени колива и рибен корбан за здраве и благополучие на вярващите жители на селото.

Текст и снимки: архимандрит ПОЛИКАРП

 

 

Снимки

Илинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. Градец
« предишна новинаследваща новина »