ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в гр. Варна

20 юли 2011 17:37, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Божествена света литургия

В деня, когато Православната църква отбелязва паметта на св. пророк Илия, Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил отслужи Божествена света литургия в съслужение със свещеници от гр. Варна в храма посвет на чествания пророк.

В проповедта си Негово Високопреосвещенство разказа житието на светия пророк и наблегна на неговата силна и непоколебима вяра в Бога. Архиереят обърна внимание как това може да стане и днес в семейството. Подчерта, че спасението е за всеки, независимо дали се намираме в манастир, или сме в света. Спасението ни зависи от самите нас и нищо не ни оправдава.

Митрополит Кирил призова всички да подражаваме на Божията майка Пресвета Богородица и на св. пророк Илия.

След богослужбата беше извършен водосвет, а след това осветен и раздаден корбан за празнуващите.

Текст и снимки: Мария СТОЙКОВА

 

 

Снимки

Божествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияБожествена света литургияПразничен водосвет и корбан Празничен водосвет и корбан  Празничен водосвет и корбан
« предишна новинаследваща новина »