ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийската семинария „Св. Йоан Рилски” обяви втори прием за ученици след 7 и 8 клас. Нови възможности пред семинаристите

20 юли 2011 22:10, СДС
Софийска духовна семинария "Св. Йоан Рилски"

Софийската семинария е в разгара на втория си прием за ученици след 7 и 8 клас за новата учебна 2011/2012 година. Срокът за подаване на документите е до 3 септември 2011 г., когато ще бъде проведен изпитът и проверка на музикалния слух на кандидатите.

От новата учебна 2011/2012 година Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” въвежда и възможност за придобиване на сертификат за владеене на английски език от Кеймбридж университет.

Също от новата учебна година средното училище въвежда нова методическа система за разширено изучаване на предмета музика: в 8 и 9 клас се започва изучаване на пиано; в 10 и 11 клас - засилено обучение по солфеж с изучаване на невми и участие в семинарския хор; в 12 клас – обучение по дирижиране и възможност за придобиване на сертификат за диригенти на средношколски хорове.

Софийските семинаристи получават качествено образование както по специалните богословски предмети, така и по общообразователните предмети. Подготовката по история, философия и класически езици е на най-високо ниво, което подпомага успешния прием на семинаристите във висшите учебни заведения на страната и чужбина. Обучавани и възпитавани от квалифицирани преподаватели и възпитатели, учениците на духовната школа са същевременно и духовно обгрижвани от свещениците при Семинарията.

Софийската семинария разполага с богата библиотека, компютърен клуб, фитнес център и спортни игрища. Допълнително удобство за родителите е фактът, че нейните ученици са стипендианти на Св. Синод на БПЦ и живеят на пълен пансион.

Обучението в Семинарията дава не само здрава духовна и нравствена основа на нейните възпитаници, но им предоставя и сигурна възможност за житейска и професионална реализация. Семинаристите, които искат да продължат богословското си образование, могат без приемен изпит да се запишат в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” при успех от средното си образование над "Много добър" 5.00.

Тази година ръководството на Семинарията се похвали с общ среден успех „Много добър” на випуск 2011, като три от връчените дипломи бяха с пълен „Отличен”.

Софийската духовна семинария разтваря широко своите врати за ученици, търсещи добро средно образование, духовно-нравствено възпитание и сигурна професионална реализация.

 

 

« предишна новинаследваща новина »