ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовен празник на Видинската света митрополия

27 юли 2011 12:58, Видинска митрополия
Духовен празник на Видинската света митрополия

На 27 юли Видинска света митрополия отбеляза своя духовен празник, като в тържество почете деня на св. Пантелеймон, явяващ се от дълги години покровител и молитвеник пред Бога за митрополитския дом и епархийския живот.

По традиция светата Божествена литургия бе отслужена в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в съслужение с Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския архиерей, архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир, архимандрит Василий, игумен на Чипровския манастир, йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, архимандрит Неофит, брат на Раковишкия манастир и йеромонах Максим от Ломска духовна околия.

Светата Литургия бе изпълнена с духовна радост и братско единение, което засвидетелства любовта ни към Единия Бог в Троица – Отец, Син и Свети Дух.

След светата Евхаристия бе осветено коливо за здраве и благополучие на верните жители на Видин.

Поздрав и благо слово към служещите и благочестивия народ отправи митрополит Дометиан, който пожела: изпълненият с благодат живот на св. Пантелеймон и озарението на св. Седмочисленици да греят в сърцата на всички, та в мир и любов ежедневно да пребивават в единение с Господ Иисус Христос.

Текст и снимики: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Духовен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополияДуховен празник на Видинската света митрополия
« предишна новинаследваща новина »