ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанският митрополит събра управниците на Ловеч в грижа за бъдещето на града

28 юли 2011 17:06, Ловчанска митрополия
среща с митрополит Гавриил

Днес, 28 юли 2011 г., по инициатива на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в сградата на митрополията беше проведена среща под надслов “За духовния и материалния просперитет на гр. Ловеч”. На срещата присъстваха, освен домакинът митрополит Гавриил, Областният управител на област Ловеч г-н Николай Нанков; Кметът на Община Ловеч г-н Минчо Казанджиев; Председателят на Общинския съвет на Община Ловеч г-н Милко Недялков и г-жа Доротея Цанкова – общински съветник и председател на комисията по култура в Община Ловеч, която представляваше депутата от Ловеч Димитър Горов. Другите народни избраници от Ловешка област се извиниха за отсъствието си поради ангажираност в Народното събрание.

На срещата се обсъдиха много нови инициативи, чрез съвместната работа в бъдеще да се постигнат по-големи успехи за духовния и материален напредък на града, областта и епархията. Една от най-важните задачи е да се спре потокът от млади хора, напускащи своите родни места в търсене на поминък другаде.

Взе се решение в бъдеще регулярно да се провеждат под егидата на Ловчанския митрополит такива срещи, като се разшири съставът на присъстващите и кръгът на обсъжданите проблеми и нови инициативи.

Да се използва авторитетът на Църквата в търсене на нови възможности за откриване на производства и работни места.

Да се направи всичко възможно за възпитанието на децата в християнските евангелски духовни ценности, проповядвани от Българската Православна Църква повече от единадесет века.

Участниците в срещата се разделиха с чувството на задоволство от свършената работа за добруването на хората, с надеждата в бъдеще това ново взаимодействие под егидата на Църквата да донесе обилно Божие благословение за развитието на града, областта и епархията.

 

 

Снимки

среща с митрополит Гавриилсреща с митрополит Гавриилсреща с митрополит Гавриил
« предишна новинаследваща новина »