ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническа конференция във Видин

29 юли 2011 11:41, Видинска митрополия
Свещеническа конференция във Видин

На 28 юли с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в Бдинския манастир „Успение Богородично”, гр. Видин, се проведе поредната месечна конференция на духовниците от Видинска и Кулска духовни околии.

Свещеническата конференция бе председателствана от архимандрит Поликарп, духовен надзорник на двете духовни околии.

Въпросите, които бяха засегнати на срещата, бяха свързани с отчет на дейността на създадения от месец април „Фонд работна заплата” към митрополията, както и всичко свързано с подобряването на духовното и социално израстване на духовенството и православните енории в околиите.

На свещеническата конференция бе напомнено на свещенослужителите, че отговорността на свещениците по отношение на духовния живот, проповедта, богослужението, работата с хората и лоялността към необходимите финансови отчисления за Фонда, трябва да бъдат безупречни.

На свещенослужителите от архимандрит Поликарп бе преподадено благословение и поздрав от името на Видинския митрополит Дометиан, както и изразено желанието на архиерея, видинското духовенство да бъде пример и утеха духовна за своя народ и Христолюбиво паство.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: свещеник Петър Христов

 

 

Снимки

Свещеническа конференция във ВидинСвещеническа конференция във ВидинСвещеническа конференция във ВидинСвещеническа конференция във Видин
« предишна новинаследваща новина »