ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Знеполският еп. Йоан отслужи водосвет при официалното откриване на обновената родилна зала в Университетската АГ болница „Майчин дом”

29 юли 2011 19:11, Софийска митрополия
Водосвет в АГ болница „Майчин дом”

На 28 юли, Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит извърши празничен водосвет в Университетската АГ болница „Майчин дом”.

Повод за това радостно събитие е завършения основен ремонт на Родилна зала в Университетската АГ болница, която не е ремонтирана от построяването й през 1976 година. В реконструираното родилно отделение на болницата са обособени 8 самостоятелни родилни зали като към всяка от тях има оборудване за реанимация на новородените бебета.

На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, народни избраници и целият професионален и технически персонал.

Директорът на болницата доц. Виктор Златков обяви, че за пръв път в България се въвежда централна мониторна система, чрез която ще се наблюдават детските тонове и маточните контракции. Това нововъведение дава възможност на болницата да работи по световните стандарти при раждане, подчерта той.

Министър Стефан Константинов разказа за обновените зали, които могат да се трансформират моментално в операционни, за антибактериалните покрития, пречистването на въздуха с антибактериално действие, за модерните апаратури, легла, и мониторите, които записват електронно всичко, което се случва с родилките. Министърът на здравеопазването поздрави ръководството на болницата, лекарите и акушерките за перфектно свършената работа и им пожела радостни мигове в обновената родилна зала.

Министър- председателят Бойко Борисов на свой ред пожела на всички да са живи и здрави и „тук много български семейства да си изпишат бебетата“.

Университетската болница „Майчин дом” има 108-годишна история.

В болницата досега са се обучили 37 хиляди лекари, сред които 5000 са придобили специалност „акушер-гинеколог“.

Текст: Весела ИГНАТОВА
Снимки: Илона НЕШКОВА

 

 

Снимки

Водосвет в АГ болница „Майчин дом”Водосвет в АГ болница „Майчин дом”Водосвет в АГ болница „Майчин дом”Откриване на родилната залаОфициалните лицаОфициалните лица
« предишна новинаследваща новина »