ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на нов храм в Ловчанска епархия

30 юли 2011 16:53, Ловчанска митрополия
Освещване на храм в с. Балабанско

На 30 юли Ловчанският митрополит Гавриил освети новоизградения храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в село Балабанско, Троянска духовна околия.

Преди 9 години две местни жителки подарили собствен имот в селото с желание на това място да се съгради храм, посветен на св. вмчк Георги. Идеята за строеж на храм в с. Балабанско съществува отдавна, тъй като селото няма храм. С упорство и труд били посрещнати всички пречки по осъществяване на строителството. Голяма част от жителите на Балабанско помагали с труд и средства според възможностите си. Членовете на селския пенсионерски клуб в продължение на всичките тези години отделяли от и без това нестигащите им пенсии, за да помагат в благочестивото начинание. Много местни фирми се включили в делото, Община Троян в лицето на нейния кмет Минко Акимов, Дирекцията по вероизповеданията и много още неизвестни благодетели, имената на които обаче са известни Богу.

В ранната съботна сутрин, в живописното балканско селце Балабанско биеше камбана – за първи път. Владиката извършваше чина по освещаване на храма с полагане на св. антиминс.

След св. Литургия Негово Високопреосвещенство каза, че най-голямото наследство, което могат да получат бъдещите поколения, е храмът, а също и добродетелите трудолюбие, честност и вяра, които са пътят към храма.

 

 

Снимки

Освещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. БалабанскоОсвещване на храм в с. Балабанско
« предишна новинаследваща новина »