ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен фолклорен спектакъл на ансамбъл „Българе” – „Това е България”

31 юли 2011 02:22, Варненска и Великопреслaвска митрополия
„Това е България”

На 30 юли 2011 г. в Летен театър – гр. Варна се проведе благотворителният фолклорен спектакъл на ансамбъл „Българе” – „Това е България” с участието на известния български актьор Георги Черкелов.

Признаците за дъжд не попречиха на множество жители и гости на града да аплодират любимия си фолклорен ансамбъл и да подкрепят изграждането на новостроящия се храм „Св. прпмчк Прокопий Варненски”.

На всеки един от столовете в почти пълния театър бяха поставени анкети за желаещите да помогнат с лични средства, реклама, дарителски sms-и, или друг вид помощ за храма.

Събитието уважиха Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, кметът на гр. Варна – Кирил Йорданов, представители на местната власт, медии и др.

Фолклорен ансамбъл „Българе” поставя своето начало на 1 октомври 2002 г. с около 20 танцьори. В наши дни броят им се увеличава на 25 жени и 25 мъже. За кратък период от време те добиват огромна популярност както в България, така и по света. С участия в чужбина и в България групата грабва сърцата на зрителите с хореография, визуални и звукови ефекти, автентичност и професионализъм.

Спектаклите: „Това е България!”, „Албена”, „България през вековете” наброяват над 1000 изпълнения в множество европейски страни и България.

Благодарение на спомоществователите Ян и Елена Андерсон, Стефан Шарлопов, Антон Костадинов и Благой Козарев „БЪЛГАРЕ” продължава да разпространява по света историята на България и нейния богат бит и фолклор.

Видео материал ( Playlist 9 файла ) :

&list=PL73348DC7AE0E82FA

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”„Това е България”
« предишна новинаследваща новина »