ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Полагане на основния камък за православен храм в с. Жеглица

06 август 2011 14:27, Видинска митрополия
Бе направена копка за православен храм в с. Жеглица

На 6 август с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан във видинското с. Жеглица бе направена първа копка за изграждането на православен храм.

От времето на създаването на селото тук православен храм, а и друг не е имало. Затова и радостта на жителите на селото бе неописуема и всички се помолиха догодина да имат храм и да се съберат за неговото освещаване.

Водоосвещението и първата копка направи архимандрит Поликарп, който пожела на всички да преобразяват сърцата си и да бъдат проводници на Христова любов и вяра.

Православният храм, който ще започне да се изгражда, ще носи името на светите равноапостолни царе Константин и Елена.

На тържеството официални гости бяха г-н Владимир Тошев, народен представител, кметът на Видин г-н Румен Видов, г-жа Иванела Андреева, секретар на Община Видин, заместник-кметове на Видин, както и множество жители на с. Жеглица, дошли да почетат празника Преображение Господне и да се насладят на духовното тържество, даващо началото на изграждането на православен храм.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: свещеник Петър Христов

 

 

Снимки

Бе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. ЖеглицаБе направена копка за православен храм в с. Жеглица
« предишна новинаследваща новина »