ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен за здраве – Доростолска епархия

06 август 2011 21:13, Доростолска митрополия
Молебен за здраве

С благословението и по инициатива на Доростолския митрополит Амвросий, РК РДФ ”13 века България” и на председателя на Общинския съвет на гр. Силистра г-н Александър Сабанов, бе извършено молитвено последование с водосвет за здраве на всички жители и гости в диоцеза на Доростолска епархия и цялата страна по повод зачестилите ПТП на територията на гр. Силистра.

Начало на молебена бе дадено от митрополит Амвросий. В съслужение участваха протосингелът на епархията ставроф. ик. Добри Чаков, прот. Георги Попов и прот. Валентин Неделчев. Молитвено участие взеха организаторите, а също така и сродници и близки на починалите при ПТП.

В словото си митрополитът каза: „Всички сме гости на тази земя и най-вече за това, че ни липсва Христовата любов помежду ни, в световен мащаб жертвите в днешно време са повече по пътищата за един ден, отколкото са били през Втората световна война. В днешния ден ние се молим на Бога, а дали не Го търсим само когато имаме нужда; не е ли по-добре да го търсим ежедневно, ежечасно?"

След словото на митрополита бе раздаден корбан за здраве, осигурен от председателя на Общинския съвет г-н Александър Сабанов.

 

Текст и снимки: монах Емилиан

 

 

Снимки

Молебен за здравеМолебен за здравеМолебен за здравеМолебен за здравеМолебен за здравеМолебен за здравеМолебен за здравеМолебен за здраве
« предишна новинаследваща новина »