ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Съборното четене на Молебния канон към Пресвета Богородица продължава

08 август 2011 11:11, Софийска митрополия
Молебен канон в храм "Успение Богородично"

В неделния ден (7 август) в столичния храм „Успение Богородично”, ул. „Отечество” № 2, бе отслужено поредното, според програмата на Софийска митрополия, вечерно последование по време на Богородичния пост. С благословението на Негово Светейшество, то бе предстоявано от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. В богослужението взеха участие Негово Високоблагоговейнство ставроф. ик. Ангел Ангелов, храмовото духовенство и столични свещеници.

Софийският храм, посветен на празника Успение Богородично и този път събра голямо множество християни от цяла София.

В края на молебния канон поучително слово за Христовото възкресение и за блаженото успение на Божията майка каза свещеник Лука Наплатанов от храмовото духовенство. Знеполският еп. Йоан след като преподаде на християните патриаршеското благословение на Негово Светейшество, пламенно проповядва за изповядването на Христовата вяра, за смисъла от посещаването на Божия дом и участието в богослужебния живот на Църквата. Архиереят отбеляза обновения със стенописи храм и вътрешната уредба и отдаде дължимото на предишния предстоятел на храма - новопреставилия се ик. Румен Йонов, като припомни трудовете и заслугите му.

„Бог да го прости и упокои!“ – каза еп. Йоан и обяви новия предстоятел на храм „Успение Богородично“ - свещеник Лука Наплатанов.

Викарият му пожела с усърдие и ревност да се грижи за поверения му храм и с пастирска мъдрост да ръководи енорията.

Текст: Весела ИГНАТОВА
Снимки: Андрей КАСАБОВ

 

 

Снимки

Посрещане на епископаПосрещане на епископаМолебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"БогомолцитеМолебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Молебен канон в храм "Успение Богородично"Свещеник Лука НаплатановЗнеполски еп. ЙоанЕп. Йоан представя новия предстоятел
« предишна новинаследваща новина »