ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа копка за рехабилитацията на пътя Бела-Белоградчик-Извос

09 август 2011 10:02, Видинска митрополия
Първа копка за рехабилитацията на пътя Бела-Белоградчик-Извос

Първа копка за рехабилитацията на пътя Бела-Белоградчик-Извос бе направена на 8 август от г-н Владимир Тошев, народен представител, г-н Пламен Стефанов, областен управител на област Видин, както и от кметовете на общините Димово и Белоградчик – Тодор Илиев и Емил Цанков.

Началото на работата по обекта бе дадено с тържествен водосвет и благословение от Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан, архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия, и протойерей Рафаил Александров, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия.

На тържеството присъства и г-жа Николина Николова, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, която заяви, че повече от 23 години този пътен участък не е ремонтиран.

20,5 км е дължината на третокласния път, чието строително благоустрояване ще спомогне за по-лесното и бързо достигане до Чипровския и до Лопушанския манастир, които заедно с Белоградчишките скали са едни от най-посещаваните от страна на чуждестранните туристи и гости, идващи отвъд Дунава.

За присъстващите на първата копка по проекта фолклорна програма изнесоха Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав” от гр. Видин и Танцовият състав „Калинка” от гр. Белоградчик.

Текст: архимандрит Поликарп и Областна управа Видин
Снимки: Областна управа Видин

 

 

Снимки

Първа копка за рехабилитацията на пътя Бела-Белоградчик-Извос Първа копка за рехабилитацията на пътя Бела-Белоградчик-Извос
« предишна новинаследваща новина »