ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Беседа с видеоконцерт: "Гостуването на Софийския свещенически хор в Санкт Петербург и на о-в Валаам"

09 август 2011 17:59, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий" - София

Председателят на храм „Св. св. Кирил и Методий” Негово Високоблагоговейнство иконом Александър В. Георгиев ви кани на откритата беседа с видеоконцерт: „Гостуването на Софийския свещенически хор в Санкт Петербург и на о-в Валаам”. Тя ще се проведе на 11 август (четвъртък) 2011 г. от 18.00 ч. в Енорийската лекционна зала, ет. 1.

Лектори ще бъдат прот. Кирил Попов - диригент на Софийския свещенически хор, и свещ. Стилиян Табаков - солист на Софийския свещенически хор и духовник в храм „Св. св. Кирил и Методий”.

Духовната беседа ще бъде посветена на изключително успешното турне на Софийския свещенически хор в Русия, осъществено от 25 до 30 юли т. г. в рамките на Международния фестивал „Академия за православна музика”. Присъстващите ще могат да чуят и видят част от видеозаписите и снимките на изпълненията на нашите свещеници в Държавната Академична Капела в Санкт Петербург и в Спасо-Преображенския събор на Валаамския манастир.

Лекторите ще споделят и своите впечатления от официалните си срещи с висши представители на Руската православна църква, от посрещането им от страна на руската публика и медии, както и от поклонническите си пътувания до светините на Санкт Петербург и остров Валаам: поклонението пред св. мощи на св. Александър Невски, св. Йоан Кронщадски, св. Сергий и Герман Валаамски, св. Антипа Валаамски и мн. др.

Аудиторията ще може да встъпи в жив диалог с прот. Кирил Попов и свещ. Стилиян Табаков за настоящето и бъдещето на църковната музика, за Православието и църковното пеене в България и Русия, както и за други актуални въпроси, свързани с благословеното време на Богородичния пост и подвига на християнския живот.

Заповядайте!

Вход свободен.

Адрес:

ул. “Г. Вашингтон” № 47

Храм „Св. св. Кирил и Методий“

Енорийски център, ет. 1 (до Женския пазар)

Тел: 02 / 983 14 85

Моб. 0878 44 54 57

Е-mail: crsc_st_cyril_st_methodious@abv.bg

Web: www.symvol.org

Текст: Десислава ПУЛИЕВА
Снимка: Весела ИГНАТОВА

 

 

« предишна новинаследваща новина »