ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Успение Богородично тържествено ще бъде отбелязан в гр. Лом

09 август 2011 19:53, Видинска митрополия
Съборен храм "Успение Богородично", гр. Лом

Тържествата в гр. Лом по случай отбелязването на големия християнски празник Успение Богородично, в съборния храм на града посветен на светото Богородично Успение ще започнат още от събота вечер и неделя сутрин.

Тържествената вечерна служба и светата Литургия на другия ден, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, ще бъдат отслужени от архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир „Св. Троица”, архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин и архимандрит Неофит, брат на Раковишкия манастир – гости на Ломското архиерейско наместничество. В братското съслужение ще вземат участие и йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, йеромонах Максим и духовници от града и околията.

Вечерта на 14 август, неделя, от 17 ч. ще бъде отслужена тържествена вечерна служба с Молебен канон към Пресвета Богородица от честното духовенство.

На 15 август, понеделник, празничната света Литургия, която ще започне в 9 ч., ще бъде отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан, който тържествено ще донесе в града и копието на чудотворната света икона на Пресвета Богородица – „Кико”, от остров Кипър, за благословение и духовна радост на вярващите в града и околностите.

След светата божествена служба ще бъде осветена празнична гозба, която се предлага на вярващите от името на църковното настоятелство на празнуващия храм.

Приканват се благочестивите християни да вземат молитвено участие в тържествата по отбелязване храмовия празник на съборния храм на гр. Лом - „Успение Богородично”.

Текст: Ломско архиерейско наместничество

 

 

Снимки

Съборен храм "Успение Богородично", гр. Лом
« предишна новинаследваща новина »