ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ДА ДАРИМ, ЗА ДА ПОСТРОИМ НАШИЯ ПРЕКРАСЕН КАТЕДРАЛЕН ХРАМ “СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В ГРАД ЛОВЕЧ

14 август 2011 19:35, Ловчанска митрополия
Дарителска кампания за новата православна катедрала на гр. Ловеч

Духовенството и христолюбивото патриотично гражданство на Ловеч в началото на миналия век са взели решение да построят в центъра на града нов, изящен катедрален храм. Ловеч със своята духовна и героична история и като център на една от най-древните епархии в България се е нуждаел от великолепна първопрестолна църква, която да затвърди авторитета и значението на града и на епархията и да бъде тази църква едно одухотворяване и украса на старославния град, едно възвеличаване на нашата Родина.

Но угодно е било на Господа тази мечта на предците ни да се осъществи в наши дни. През есента на 2005 година беше положен основният камък и започна изграждането на Божия дом.

Днес, лятото на 2011 г., ние вече завършваме покрива и остават още много и скъпи строителни работи, за да може да достигнем до тържествения, прерадостен ден на освещаването. Тогава Божията благодат ще слезе върху храма и там ще се извършват светите спасителни тайнства, които съединяват човека с Бога, от което хората се изпълват с любов, със смирение и милосърдие.

Храмът ще носи имената на светите братя Кирил и Методий, равноапостолните просветители на славянските народи и покровители на Европа.

Драги съграждани, епархиоти, българи, драги християни,

Колкото повече благородни и добри хора се включат в изграждането на Божия дом, толкова по-скоро той ще бъде завършен и толкова ще е по-красив.

В този храм на всяка служба и ектения ще се споменават неговите дарители за вечни времена. Това е голямо духовно благо. Нашият живот тук е временен и трябва да мислим и за вечността. Изграждането на Божи храм е един от най-добрите начини да се вложат средства, труд, усилия и вяра, които никой никога няма да може да ни отнеме, както често се случва в нашия живот тук на земята. Господ Иисус Христос в светото Евангелие казва: “Не си събирайте съкровища на земята, дето ги яде молец и ръжда, и дето крадци подкопават и крадат; но си събирайте съкровища на небето, дето ни молец, ни ръжда ги яде, и дето крадци не подкопават и не крадат” (Мат. 6:19-20).

На многая и благая лета и вечна да е паметта на всички дарители за новия ни храм.

Бог да благослови всички вас.

С любов в Господа,

+ ЛОВЧАНСКИ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ

~ ~ ~

ДА ДАРИМ, ЗА ДА ПОСТРОИМ НАШИЯ ПРЕКРАСЕН КАТЕДРАЛЕН ХРАМ “СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В ГРАД ЛОВЕЧ!

Призоваваме всички благочестиви и родолюбиви граждани, които желаят и имат възможност да се включат в даряването на средства за завършване на катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий”, и да го подпомогнат

- като дарят средства на следните дарителски сметки:

"УниКредит Булбанк" - клон Ловеч

UNCRBGSF

В лева: BG85UNCR76301076566111

В евро: BG15UNCR76301475728676

В щатски долари: BG51UNCR76301175630689

Новостроящ се Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Ловеч

- или като се обърнат с други дарителски предложения към:

Ловчанска св. митрополия

ул. "Черковна"№12

гр. Ловеч – 5500

Ловчански митрополит: тел./факс 068 60 10 11

Секретар: тел. 068 63 28 15

Е-мейл: lovchanska_eparhia@abv.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »