ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Братско съслужение в Лом

14 август 2011 20:38, Видинска митрополия
Братско съслужение в Лом

На 14 август в съборния храм „Успение Богородично” във връзка с тържествата по отбелязването на храмовия празник на централния ломски храм бе отслужена тържествена братска света Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан светата Литургия бе оглавена от архимандрит Антим - игумен на Раковишката света обител „Света Троица”, в съслужение със своите събратя архимандрит Поликарп от Видин, архимандрит Неофит - брат на Раковишкия манастир, йеромонах Максим - секретар на Ломското архиерейско наместничество, и свещеник Цветан - енорийски свещенослужител при съборния храм.

Молитвените песнопения огласи йеромонах Исаак - архиерейски наместник на Ломска духовна околия, заедно със семинаристи от Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”.

Проповед върху евангелското четиво произнесе архимандрит Поликарп. След светата Евхаристия архимандрит Антим поздрави вярващите и им пожела Божието благословение да бъде с тях. Той поздрави и йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Лом, и му изказа благодарност за това, че е отправил към своите духовни братя топла покана - заедно, в единомислие, в любов и мир да отбележат празника на храма, Успение Богородично.

Йеромонах Исаак благодари на отците за братолюбието и любовта, които са оказали, и за това, че са споделили молитва и духовност с вярващите от дунавския град Лом.

Текст и снимки: Ломско архиерейско наместничество

 

 

Снимки

Братско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в ЛомБратско съслужение в Лом
« предишна новинаследваща новина »