ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение Богородично във Видин

15 август 2011 13:56, Видинска митрополия
Успение Богородично във Видин

На 15 август с тържествена света Литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бе почетен денят на Успението на Пресвета Богородица.

Светата Литургия бе отслужена от духовенството при храма, а с благодатно слово за празника към вярващите се обърна архимандрит Поликарп, председател на храма.

След светата богослужба на вярващите християни за здраве и духовна радост бе раздадена празнична благословена гозба.

Успението на Божията Майка най-тържествено и благодатно се почита от вярващите християни на Видин, които особено показаха своята ревност по Бога, като от зори преизпълниха Божия храм и се помолиха Пресвета Богородица да ги закриля и благославя и предстои пред Бога винаги в молитва и радост.

За духовно преуспяване и радост на вярващите бе изнесена за поклонение частица от гроба на Пресвета Богородица в Гетсимания. Светинята се пази в храма и му е предоставена от Йерусалимската патриаршия за утеха на вярващите.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Венцислав Евтимов

 

 

Снимки

Успение Богородично във ВидинУспение Богородично във ВидинУспение Богородично във ВидинУспение Богородично във ВидинУспение Богородично във ВидинУспение Богородично във ВидинУспение Богородично във ВидинУспение Богородично във Видин
« предишна новинаследваща новина »