ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело на Пресвета Богородица във Видин

16 август 2011 17:17, Видинска митрополия
Опело на Пресвета Богородица във Видин

На 16 август от 18 ч. във видинския катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски” за трета поредна година бе извършен чинът "Опело на Пресвета Богородица".

Богослужението започна с вечерна служба, на която бе извършено последованието на петохлебието, след което с подобаваща тържественост бе извършено и утринното богослужение заедно с песнопенията на Опелото Богородично.

Молитвените последования и клиросното пение бяха изпълнени от архимандрит Евтимий.

По традиция бе извършено и литийно шествие около храма с иконата - тяло на Божията Майка.

След края на молитвеното събрание архимандрит Поликарп поздрави благочестивите християни и им пожела да носят в сърцата си любовта на Пресвета Богородица към Бога и към хората и като се стараят да й подражават, да напредват в благочестие и духовност. Той призова по молитвите на Пречистата, Бог да изпълва сърцата на вярващите с вяра, надежда и любов.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Опело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във ВидинОпело на Пресвета Богородица във Видин
« предишна новинаследваща новина »