ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на гр. Стражица

17 август 2011 09:42, Великотърновска митрополия
ПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦА

Още в ранното утро на големия православен празник Успение на Пресвета Богородица стражичани и техните гости се вляха в множеството за тържествената света Литургия в храм „Рождество на Пресвета Богородица”. На празничния водосвет присъстваха кметът на общината инж. Стефан Стефанов и зам.-кметът Верка Божкова.

Всички, които се бяха подготвили, получиха свето Причастие от йеромонах Димитрий. А празникът става вече троен празник за малките стражичани Ая и Момчил, които бяха кръщелници в обедните часове на този вълнуващ ден.

В празничната вечер молебен за здравето на стражичани и жителите на общината отслужи Великотърновският митрополит Григорий. В приветственото си слово кметът на общината инж. Стефан Стефанов благодари на всички, които са съпричастни на успехите на общината в последната трудна година и пожела на техните семейства здраве и благоденствие.

Музикално-танцовият спектакъл на НФА „Българе”, Албена Вескова, трио „Уникалните гласове” и празнични илюминации оставиха светлото усещане, че силата на духа се преумножава именно по време на празниците ни!

Текст и снимки: Николай Христов

 

 

Снимки

ПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦАПРАЗНИКЪТ НА ГРАД СТРАЖИЦА
« предишна новинаследваща новина »