ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молитвено бе призована Богородичната помощ в с. Трайково

17 август 2011 13:23, Видинска митрополия
Молитвено бе призована Богородичната помощ в с. Трайково

На 15 август след тържествената света Литургия, отслужена за храмовия празник на съборния храм „Успение Богородично”, гр. Лом, в ломското с. Трайково бе извършен чинът на водоосвещението и освещаването на мост при селото.

Освещаването на моста на с. Трайково се извърши по настояване на жителите на селото, които го възжелаха, за да бъде по Божия милост спряна безкрайната поредица от нещастни случаи и смърт при пътнотранспортни произшествия по тези места, и за да бъде измолена помощта и благословението на Божията Майка.

Заедно с духовниците жителите се помолиха и изпросиха благословението на Света Богородица, Която да пази и вразумява шофьорите и пътуващите, за да бъдат всички мъдри и изпълнителни в съблюдаването правилата на пътя и внимателни към своя и чуждия живот.

Водоосвещението бе извършено от йеромонах Максим в присъствието на архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир, архимандрит Неофит, брат на същата света обител, и йеромонах Исаак, Архиерейски наместник на Ломска духовна околия, който произнесе и духовна проповед-поучение, към вярващите християни.

Молитвените песнопения изпълни Спас Велев от Богословския факултет в София.

В изпросването на Божията помощ и благословение молитвено участие взе и г-н Румен Радевски, кмет на с. Трайково, както и организаторите на тържеството господата Пламен и Камен от с. Трайково.

След просителната молитва всички се събраха на обща братска трапеза, за да бъде единството им пълно и в братолюбие.

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Молитвено бе призована Богородичната помощ в с. ТрайковоМолитвено бе призована Богородичната помощ в с. ТрайковоМолитвено бе призована Богородичната помощ в с. ТрайковоМолитвено бе призована Богородичната помощ в с. Трайково
« предишна новинаследваща новина »