ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Децата на Орешец събраха пари за храм

22 август 2011 14:21, Видинска митрополия
Децата на Орешец събраха пари за храм

На Успение Богородично децата от с. Орешец, община Димово, Белоградчишка духовна околия, стартираха кампания за набиране на средства за реставрацията и обновлението на своя енорийски храм, който е в окаяно състояние. Храмът е посветен на светия великомъченик Георги Победоносец.

На 14 август водосвет и духовно тържество, като донесе чудотворния образ на Пресвета Богородица от Кико, на о. Кипър, извърши Негово Преосвещенство Велички еп. Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан.

След молитвените последования еп. Сионий благослови благородното начинание на децата на Орешец.

Благотворителната кампания бе стартирана от децата на селото, които предложиха и собствени приношения от курса по ръкоделие, в който участват, за закупуване от вярващите, като средствата от продажбата децата предназначиха за реставрацията на храма.

В празничните дни децата събраха от проведената кампания близо 1 000 лв.

Кампанията продължава и всеки, който иска да дари средства за храма, може да направи това и да подпомогне благото дело.

От всички кампании проведени до момента за храма, децата на Орешец събраха най-много средства, с което показаха, че вярата, постоянството и желанието за богоугодни дела надделяват над неверието и нечовещината, взели връх в нашето ежедневие.

Затова и Господ казва: „Истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно” (Мат. 18:3).

В нашата житейска заблуда, децата по принцип, а и в случая са ни учител, какво трябва да предпочитаме, за да имаме всичко.

Те ни учат и на това, че: ”вашият Небесен Отец знае, че имате нужда от всичко това. Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде” (Мат. 6:32-33).

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Facebook - "Curkvata v selo Oreshets"

 

 

Снимки

Децата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храмДецата на Орешец събраха пари за храм
« предишна новинаследваща новина »