ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Киреево

28 август 2011 23:12, Видинска митрополия
Празник в с. Киреево

На 28 август тържествено в с. Киреево, Кулска духовна околия, Видинска епархия, бе отслужена света Литургия по случай отбелязването на Успение Богородично по стар стил.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан светата Литургия бе отслужена от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ в гр. Видин, и архимандрит Неофит, брат на Раковишката света обител.

Молитвените песнопения изпълни архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир, който се грижи за благото духовно възрастване на благочестивите християни от с. Киреево.

Проповед за празника и върху неделното свето Евангелие произнесе архимандрит Поликарп, който поздрави вярващите и духовенството от името на Видинския митрополит Дометиан.

След светата божествена Литургия бе направено литийно шествие до оброчното място извън селото, посветено на Успение Богородично. Пред оброчния кръст от духовенството бе извършено водоосвещение и християните бяха поръсени за здраве и благословение. Също така бе осветена и празнична гозба за духовна утеха, радост и братолюбие между християните.

След духовното поклонение от кметството и читалището при селото бе проведена музикална програма, която зарадва празнуващите и ги изпълни с веселие.

Участие в тържеството взе и г-жа Любомила Станиславова, народен представител от ПП ГЕРБ.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Антим

 

 

Снимки

Празник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. КиреевоПразник в с. Киреево
« предишна новинаследваща новина »