ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вести от Ботевградско

02 септември 2011 22:04, Ловчанска митрополия
Вести от Ботевградско

На 2 септември Ловчанският митрополит Гавриил посети с. Осиковска Лакавица, Ботевградска духовна околия. След като отслужи водосвет в осветения миналата година храм, посветен на Успение Богородично, на тържествена церемония владиката получи от кмета на гр. Правец г-н Николай Нитов документи за собственост на храма и земята около него. На церемонията присъстваха министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов, който подари икона за храма, народният представител от гр. Етрополе г-н Емил Димитров, областният управител на София г-н Красимир Живков, много кметове на съседни села и местни хора.

След това митрополит Гавриил освети новопостроен пенсионерски клуб за стари хора в селото. По-късно владиката посети живописна местност над селото, където по традиция повече от 100 г. на Възнесение Господне се отслужва молебен и се освещава корбан. Негово Високопреосвещенство одобри проект за зографисването на параклиса, издигнат на това място и осветен от владиката преди около 2 години.

 

 

Снимки

Вести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от БотевградскоВести от Ботевградско
« предишна новинаследваща новина »