ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско посещение в с. Ярловица

04 септември 2011 18:47, Видинска митрополия
Архиерейско посещение в с. Ярловица

На 4 септември Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан посети с. Ярловица, което се намира в Ломска духовна околия.

Посещението бе по покана на йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, и архимандрит Борис, енорийски свещеник на селото.

В енорийския храм на с. Ярловица Видинският митрополит Дометиан отслужи заедно с отец Исаак и отец Борис света божествена Литургия. След това бе извършен водосвет и осветена празнична гозба, раздадена за здраве и благополучие на вярващите жители на селото.

Посещението на селото и храма бе, за да се освети и новоизградената ограда на храма, която го краси благодарение на г-н Ивайло Кръстев, неговото семейство и благочестивите жители на с. Ярловица.

Светата Литургия бе огласена от архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия, който с благословението на Видинския митрополит произнесе и благодатна душеспасителна проповед.

Духовното тържество бе споделено с всички жители на населеното място, наброяващи около 120 човека, които взеха молитвено участие в моленията.

Всички бяха архипастирски поздравени от митрополит Дометиан, който им пожела здраве, радост и много години в мир и любов.

Гост на духовното тържество на с. Ярловица бе и г-жа Ваня Станчева, старши експерт по ОСО към Министерството на образованието, младежта и науката.

На вярващите митрополитът подари икони и духовна литература за благословение и назидание.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеромонах Исаак

 

 

Снимки

Архиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. ЯрловицаАрхиерейско посещение в с. Ярловица
« предишна новинаследваща новина »