ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Варна бе открита Седмицата на православната книга (обновено)

05 септември 2011 23:57, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Официалните гости

В понеделник, 5 септември 2011 г. , в зала "Пленарна" на Община Варна беше открита Седмицата на православната книга.

Тринадесет години проявата е част от културния живот на Варна и събира автори и издатели на православна литература от цял свят.

Седмицата бе открита от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил.

Събитието уважи и Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан.

С кратко встъпително слово протойерей Василий Шаган представи тазгодишния форум, темата и целта му. Представи също и поканените гости, книгите и мероприятията, които ще се проведат.

Заместник-кметът на гр. Варна, г-н Коста Базитов, приветства присъстващите, като благодари за успешното взаимодействие между двете институции - Църква и власт.

По програма лекция на тема „Подвигът в Христа и носенето на кръста в съвременния свят” трябваше да изнесе архиепископът на Прага и митрополит на Чешките земи и Словакия Христофор. Поради неотложни ангажименти Негово Блаженство не можа да присъства на откриването. Приветствено слово от негово име бе отправено от протойерей Пламен Тодоров. Поздравителен адрес бе изпратил и началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", капитан I ранг проф. двн Боян Медникаров.

Денят приключи с представянето на книгата „Митрополит Симеон, съчинения том 1” от Емил Димитров. Тя излиза с моралната и финансова подкрепа на Варненска и Великопреслaвска митрополия.

На 6 септември в 9 ч., в ДПЦ „Св. архангел Михаил” ще бъде открит семинар на тема „Духовната просвета и катехизация в Църквата”.

– Откриване на „Седмицата на Православната книга”

- Приветствие от протойерей Пламен Тодоровв

– Представяне на книгата "Митрополит Симеон, съчинения том 1”

Текст: Борислав Стоев
Снимки: Борислав Стоев, Мария Стойкова

 

 

Снимки

Протойерей Василий ШаганПротойерей Пламен ТодоровСедмица на Православната книгаЗам.-кметът на гр. Варна Коста БазитовСедмица на Православната книгаСедмица на Православната книгаСедмица на Православната книгаКнигата „Митрополит Симеон, съчинения том 1” Представянето на книгата „Митрополит Симеон, съчинения том 1” Представянето на книгата от екип начело с г-н Емил ДимитровВарненски и Великопреславски митр. КирилПредставянето на книгата - обобщение на митр. КирилБазарът на православната книгаБазарът на православната книгаБазарът на православната книга
« предишна новинаследваща новина »