ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Седмица на православната книга - втори ден

07 септември 2011 01:43, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Представените книги

Програмата на Седмицата на православната книга за 6 септември продължи със семинар „Духовната просвета и катехизация в Църквата”. Темата на пленарната сесия тази година е: „Православнaтa катехизация в условията на съвременната глобализация и космополитизъм”.

В 18 ч. в зала "Пленарна" на Община Варна г-н Дарин Алексиев – преподавател в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, представи книгите „Духовна азбука” на св. Димитрий Ростовски и „Мисли за всеки ден от годината” на св. Теофан Затворник. Особен интерес сред слушателите предизвикаха нови факти около живота на св. Димитрий Ростовски.

Поради неотложни ангажименти Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий бе възпрепятстван да присъства на сесията и да изнесе своята лекция „Покаяние и изповед”.

На негово място свещеник Вукашин Миличевич, главен редактор на официалното радио на Сръбска православна църква, представи дейността на радиото на Белградско-карловачката архиепископия „Слово љубве“ (Слово на любовта).

На 7. 09. 2011 г. (сряда) от 9 ч. сесията ще продължи със семинара „Духовната просвета и катехизация в Църквата”, който ще се проведе в зала „Пресцентър” на Фестивалния и конгресен център, Варна.

 

- Свещеник Вукашин Миличевич за радио „Слово љубве"

 

- Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Дарин Алексиев Свещеник Вукашин Миличевич
« предишна новинаследваща новина »