ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Седмица на православната книга - трети ден

07 септември 2011 23:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Базар пред храм "Св. Николай"

На 7 септември Седмицата на православната книга продължи с книжен базар за православна литература пред храм "Св. Николай". По програма в зала „Пресцентър” продължи Богословската конференция на тема „Духовната просвета и катехизация в Църквата”.

Работната и дискусионна сесия обсъди: „Организация, методи, форми и съдържание на православнaтa катехизация и въцърковяване на деца и младежи”.

Вечерта бе изнесен докладът „Св. Козма Етолийски – просветителят на поробения народ” от архимандрит Хризостом, протосингел на митрополията на Йерисос, Света Гора и Ардамерион – Еладска православна църква.

Представена бе и книгата "Усещане за Бога – осем слова за духовното израстване” на архим. Емилиян, бивш игумен на манастира „Симонопетра”, Света Гора, Атон, от нейния преводач Алексей Стамболов.

Лекция „Християнското семейство и съвременните предизвикателства” изнесе свещеник Александър Джаковац, главен редактор на новинарската емисия “Православие” на официалното радио „Слово љубве“ на Сръбската православна църква.

Вечерната сесия бе закрита от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който ще отсъства през останалите дни от Седмицата на православната книга. Кириархът ще отпътува за Киев по повод празненствата за поставянето на паметник на Капитан Петко войвода.

На 8 септември - Рождество Богородично - от 9 ч. в катедралния храм „Св. Успение Богородично” ще бъде отслужена празнична света Литургия от Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан – викарий на Варненския и Великопреславски митрополит.

 

- Лекция на архимандрит Хризостом

 

- За книгата „Усещане за Бога – осем слова за духовното израстване”

 

- Лекция на свещеник Александър Джаковац

 

– Закриване на вечерта от Негово Високопреосвещенство

 

Текст: Борислав Стоев
Снимки: Борислав Стоев, Мария Стойкова

 

 

Снимки

Конференция: „Духовната просвета и катехизация в Църквата”.Конференция: „Духовната просвета и катехизация в Църквата”.Архимандрит ХризостомОфициалните гостиАлексей Стамболов и архимандрит ХризостомСедмица на Православната книгаСвещеник Александър Джаковац
« предишна новинаследваща новина »