ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Лекция на свещеник Александър Джаковац във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

09 септември 2011 16:56, Великотърновска митрополия
Лекция на свещеник Александър Джаковац във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий”

Днес в ректората на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” беше изнесена лекция от свещеник Александър Джаковац, клирик на Сръбската православна църква. Той е роден през 1971 г. в Белград. След дипломирането си в Белградския богословски факултет специализира в Солун. През 2003 г. получава магистърска степен по богословие. Понастоящем отец Александър заема длъжността отговорен редактор на новинарската емисия “Православие” на радио “Слово на любовта”.

Освен пред варненци, отец Александър се съгласи да изнесе лекция и пред студентите от Богословския факултет на Великотърновския университет. Темата на лекцията беше “Понятието личност в светлината на православната онтология”. От сръбски език превеждаше доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател по християнска етика и антропология. След края на лекцията отец Александър отговори на зададените му въпроси и пожела на всички присъстващи ползотворна работа и успехи през новата академична година.

Текст и снимки: Петър Банчев

 

 

Снимки

Лекция на свещеник Александър Джаковац във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”Лекция на свещеник Александър Джаковац във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”Лекция на свещеник Александър Джаковац във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”
« предишна новинаследваща новина »