ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на Роженската света обител

10 септември 2011 16:23, Неврокопска митрополия
Храмов празник на Роженската света обител

На 8 септември, когато Православната църква чества рождението на нашата Майка Пресвета Богородица, особено тържествено празнува манастирът „Рождество Богородично” в с. Рожен. И тази година празникът започна от вечерта, когато за вечерната служба светата обител се изпълни с поклонници, дошли от епархията, страната и чужбина. В празничния ден тържествената света Литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Натанаил в съслужение с Драговитийския епископ Даниил, игумена на светата обител архимандрит Серафим, свещеници и дякони.

На клира беше хорът към Неврокопска св. Митрополия - „Неофит Рилски”, ръководен от г-н Йоанис Папахронис, както и гости от Гърция. Манастирската църква се изпълни със стотици поклонници, дошли да участват в богослужението и да изпросят молитвеното застъпничество на Божията майка.

В проповедта си Негово Високопреосвещенство митрополит Натанаил съобщи на вярващите, че тази служба е последна в манастира за епископ Даниил като негов викарий. Негово Преосвещенство Драговитийски епископ Даниил изпълнява послушание към Св. Синод на Българската православна църква за служение като викарен епископ на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

След това бе извършена лития с чудотворната икона на Божията Майка – „Портаитиса" (Вратарница) и отслужен водосвет.

 

 

Снимки

Храмов празник на Роженската света обителХрамов празник на Роженската света обителХрамов празник на Роженската света обителХрамов празник на Роженската света обителмитрополит Натанаил и архимандрит СерафимХрамов празник на Роженската света обителХрамов празник на Роженската света обителХрамов празник на Роженската света обителРоженската света обителХрамов празник на Роженската света обител
« предишна новинаследваща новина »