ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Закриване на Седмицата на православната книга

11 септември 2011 14:33, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Формация "Леб и вино"

На 11 септември 2011 г. в храм „Св. Николай”, гр. Варна, бе отслужена тържествена света Литургия от Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан в съслужение с протойерей Василий Шаган – председател на църковното настоятелство, и свещеник Димитър Кадийски.

В края на Божествената литургия епископ Йоан отправи поздрави към гостите на Седмицата на православната книга и от името на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил.

В 11 ч. пред храма се проведоха традиционни празнични песенно-танцови изпълнения от Мелнишкия край, в съпровод на тамбура, гайда и кемене от формация „Леб и вино”.

С кръшно хоро, водено от Яне и Елена Каменарови и формация „Леб и вино”, присъстващите се отправиха към двора на храм „Св. архангел Михаил”, където всички желаещи се включиха в празника.

Протойерей Василий Шаган благодари на всички участници в Тринадесетото издание на Седмицата на православната книга, както и на дарителите и им пожела Божията помощ във всяко тяхно добро дело.

 

– Поздравително слово на Негово Преосвещенство

 

– Формация „Леб и вино”

 

- Формация „Леб и вино” в храм „Св. архангел Михаил”

 

 

 

 

 

 

Текст и снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Светата ЛитургияСветата ЛитургияПротойерей Василий ШаганСветата ЛитургияДякон Алексей АтанасовНа клираФормация "Леб и вино"МирянитеВелик входНегово Преосвещенство Главиницки епископ ЙоанПред храм "Св. Николай"В двора на храм "Св. архангел Михаил"Формация "Леб и вино"В двора на храм "Св. архангел Михаил"Яне и Елена Каменарови
« предишна новинаследваща новина »