ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Двоен юбилей на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон

13 септември 2011 14:20, Митрополия на Западна и Средна Европа
Митрополит Симеон

На 17 септември Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон ще отбележи 85-годишнината от своето рождение и 45 години от началото на своето служение в диаспора.

По този тържествен повод високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай, като представител на Св. Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, ще донесе в Берлин и частица от Кръста Господен от манастира „Света Троица” – Кръстова гора, за поклонение от православните християни, които живеят в немската столица.

Преосвещеният Траянополски епископ Киприян, викарий на Врачанския митрополит Калиник, също ще вземе участие в тържествата.

Митрополит Симеон ще бъде уважен от митрополита за Германия към Цариградската патриаршия Августин, архиерея за Германия и Лондон на Руската задгранична църква към Московска патриаршия архиепископ Марк, епископ Йоан, викарий на митрополита за Западна и Централна Европа Йоан от Антиохийска патриаршия, представители на Румънската и на Сръбската патриаршия на територията на Германия.

Тържествата ще започнат на 16 септември от 18 ч. с посрещане на частицата от Кръста Господен и празнична вечерня в катедралния храм „Св. цар Борис Покръстител” в Берлин.

На 17 септември от 10 ч. в катедралния храм „Св. цар Борис Покръстител” ще започне съборна св. Литургия, а след нея ще бъде отслужен благодарствен молебен.

На многая и благая лета, Владико!

 

 

« предишна новинаследваща новина »