ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Сапарева баня бе осветен храм "Св. архангел Михаил"

14 септември 2011 17:41, Софийска митрополия
В Сапарева баня бе осветен храм "Св. архангел Михаил"

В неделния ден, на 11 септември, Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, освети новопостроения храм в гробищния парк на Сапарева баня. Новият храм, посветен на Пълководеца на небесните сили - св. архангел Михаил, е построен с общите усилия на местните християни и обществени организации.

Софийският викарий, като отслужи полагащото се чинопоследование и положи антиминс на св. престол, освети гробищния храм. В съслужение с архиерея в богослужението взеха участие ик. Кирил Дидов, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, ик. Вергил Андреев от Сапарева баня и предстоятел на новопостроения храм, и духовници от околията.

На богослужението присъстваха кметът на града г-н Сашо Иванов и множество жители. В края на първата за храма св. Литургия еп. Йоан благодари на всички, които са участвали в съграждането на храм „Св. архангел Михаил“, и отбеляза колко много и красиви храмове има в енорията на Сапарева баня.

 

 

Снимки

В Сапарева баня бе осветен храм "Св. архангел Михаил"В Сапарева баня бе осветен храм "Св. архангел Михаил"Знеполски еп. Йоан Знеполски еп. Йоан
« предишна новинаследваща новина »