ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посещение в Ново село при децата лишени от родителска грижа

14 септември 2011 19:54, Видинска митрополия
Посещение при децата лишени от родителска грижа в Ново село

С благословението на Видинския митрополит Дометиан, на 14 септември Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий посети Дома за деца лишени от родителски грижи в с. Ново село.

Посещението бе по покана на училищното ръководство и децата, които със специална тържествена програма откриха началото на новата учебна година.

Епископ Сионий бе посрещнат с голяма любов от възпитаниците на дома.

Преди началото на тържеството епископ Сионий отправи топла молитва към Бога за благословение и мъдрост през новата учебна година. Той поздрави всички и с подобаващо детелюбие даде отчески напътствия за изграждане на младите като разумни и сериозни личности.

След молението архимандрит Поликарп разказа на децата и гостите на тържеството за празника, който се отбелязва на 14 септември – Кръстовден.

Поздрав към децата отправи и г-н Георги Стоенелов, кмет на община Ново село.

Програмата продължи с песни и рецитали, които впечатлиха публиката и я зарадваха с духовност, която обновява и съживява всичко. Децата започнаха програмата с тропара „Спаси, Господи”, който са научили на летния лагер, организиран от епископ Сионий в Лопушанския манастир.

Тържеството завърши със сладка раздумка, която даде на децата много радост, надежда и ги изпълни с духовен и полезен заряд както за социалното им израстване, така и за духовно въздигане.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Посещение при децата лишени от родителска грижаПосещение при децата лишени от родителска грижаПосещение при децата лишени от родителска грижа в Ново селоПосещение при децата лишени от родителска грижаПосещение при децата лишени от родителска грижа в Ново селоПосещение при децата лишени от родителска грижаПосещение при децата лишени от родителска грижаПосещение при децата лишени от родителска грижа в Ново селоПосещение при децата лишени от родителска грижа в Ново селоПосещение при децата лишени от родителска грижа в Ново селоПосещение при децата лишени от родителска грижаПосещение при децата лишени от родителска грижа в Ново селоПосещение при децата лишени от родителска грижа
« предишна новинаследваща новина »