ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

15 септември в Пловдивската духовна семинария

15 септември 2011 19:19, Пловдивска митрополия
15 септември в Пловдивската духовна семинария

С тържествен водосвет, извършен от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, беше открита новата учебна година в Пловдивската духовна семинария „Свети Кирил и Методий”.

На откриването присъстваха ректорът на семинарията иконом Добромир Костов, архимандрит Арсений, ефимериите Деян Стоенчев и Виктор Христев, всички преподаватели и възпитатели.

Владиката отправи молитва към Всеподателя Бога за успешна, ползотворна и благословена учебна година за всички учещи и учещи се в духовното училище.

Той преподаде на всички благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Максим и Светия Синод на Българската православна църква, поздрави учениците и учителите и им пожела добри успехи в предстоящата учебна година.

За новата учебна 2011/2012 година Пловдивската духовна семинария прие 29 ученици в редовния петгодишен курс на обучение, от които 25 са от Пловдивска епархия, един – от Старозагорска, двама – от Сливенска и един – от Западно- и Средноевропейска епархия.

Благодарение на грижите, които полага ръководството на семинарията в лицето на отец-ректора, и на благоразположението и помощта на епархийския митрополит Николай, Пловдивската духовна семинария подобри качеството на обучение в училището. Бяха извършени ремонти на учебния и спалния корпуси, на трапезарията и санитарните възли. Условията осигуряват по-добър престой в Семинарията и по-успешно усвояване на учебния материал.

 

 

Снимки

15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария15 септември в Пловдивската духовна семинария
« предишна новинаследваща новина »