ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанският митрополит Гавриил даде начало на учебната година в Ловеч

15 септември 2011 22:21, Ловчанска митрополия
Начало на учебната година в Ловеч

По покана на директора на едно от най-елитните училища в Ловеч ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил присъства на откриването на учебната година в училището.

Владиката честити този особено тържествен за всички присъстващи ден, поздрави учениците и каза, че чрез дадената му от Бога благодат да преподава Неговото благословение, им пожелава да са живи и здрави, всички да приключат учебната година успешно, да придобиват нови знания и да стават по-добри.

"Пожелавам на всички нас да изпълняваме Десетте Божии заповеди. Петата от тях гласи: „Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята” (Изх. 20:12). Архиереят каза още, че Господ не е като хората, а изпълнява всичко, което е обещал. "Ето, Той е обещал на всички, които почитат родителите си, учителите си, ръководителите си благополучие и дълголетен живот".

Владиката подари на училището икона на св. Богородица „Достойно ест”. Той разказа историята на тази икона - че се намира на Света Гора и как един светогорски монах искал още повече да прослави Пресвета Богородица, тогава му се явил архангел Гавриил и с пръст написал върху каменна плоча песнопението „Достойно ест”.

Митрополит Гавриил пожела Божията Майка да е закрилница на това училище и на тези, които преподават и се учат в него.

На празника за началото на новата учебна година присъства и новият областен управител на гр. Ловеч инж. Ваня Събчева.

 

 

Снимки

Начало на учебната година в ЛовечНачало на учебната година в ЛовечНачало на учебната година в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »