ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на новата учебна година в Пловдив

16 септември 2011 00:26, Пловдивска митрополия
Откриване на новата учебна година в Пловдив

На 15 септември, когато се отбелязва първият учебен ден, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай бе гост на пловдивското училище „Св. Софроний Врачански”. Той бе посрещнат от директора Пенко Рисков, който разведе владиката из училището и му показа параклиса, посветен на свети Софроний Врачански.

Митрополит Николай отслужи молебен, отправи молитва към Бога за началото на новата учебната година и благослови учещите се, като им благопожела успехи и напредък в усвояването на знанията.

По покана на новия ректор на Пловдивския медицински университет проф. д-р Стефан Костянев епархийският митрополит Николай бе почетен гост на церемонията по откриването на новата академична учебна година в университета. Тържеството се състоя в Първа аудитория. На откриването присъстваха заместник-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев и кметът на града г-н Славчо Атанасов. Новоизбраният ректор произнесе реч в препълнената от преподаватели и студенти аудитория.

С архипастирско слово към студентите се обърна и високопреосвещеният Пловдивски митрополит Николай, който благослови новоприетите и им пожела Духът на Премъдростта да ги осени с мъдрост, сръчност и умения, та лесно и успешно да завършат следването си и да станат добри и изкусни лекари; да посветят живота си в служение на ближния, проявявайки състрадание и човеколюбие към страдащите и болните, по примера на Лекаря на лекарите – Господ Иисус Христос.

Снимки: Неделян Нешев

 

 

Снимки

Откриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в ПловдивОткриване на новата учебна година в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »