ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

22-метров метален кръст ще пази жителите на гр. Болярово

17 септември 2011 16:06, Сливенска митрополия
22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово

Днес, когато Православната църква чества паметта на св. мъченици - сестрите Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София, в покрайнините на гр. Болярово Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий освети 22-метров метален кръст, който ще закриля жителите на града и ще напомня на преминаващите през този регион, че православната вяра е жива в сърцата на живущите в този пограничен край.

Стотици жители от околните населени места присъстваха на това вълнуващо тържество, което бе уважено и от евродепутата Ивайло Калфин, депутати от българския парламент, зам.-областния управител на Ямболска област, кмета на община Болярово, кметове и общински съветници от други общини.

Кръстът е построен със средства дарени от семейството на г-н Методи Маджаров, родом от с. Шарково, Боляровска община. Г-н Маджаров от много години живее в Москва, където развива своя бизнес. Изключително родолюбив българин, той многократно е дарявал средства за ремонт на храмове и манастири в Сливенска епархия. Управлението на Сливенска епархия му изказва сърдечни благодарности, а на съпругата му - Надежда, която днес има имен ден - много здраве и щастие!

 

 

Снимки

22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово22-метров метален кръст ще  пази жителите на Болярово
« предишна новинаследваща новина »