ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С общ молебен и водосвет започна учебната година в Перник

16 септември 2011 22:26, Софийска митрополия
С общ молебен и водосвет започна учебната година в Перник

За първи път в Перник първият учебен ден – 15 септември започна с водосвет в храма „Св. Иван Рилски” по желание на Духовния обществен съвет и общинската управа. Обредът за здраве, успех и благополучие през новата учебна година на всички ученици, учители, родители от Перник и на всички жители на града отслужиха лредстоятелят на храма отец Николай Колев и отец Борис Котев с певци от църковния хор.

Със запалени свещици в ръце, молитвено в храма присъстваха кметът на Перник Росица Янакиева, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Коконова, директорът на дирекцията за култура и образование към Община Перник Илинка Никифорова, експерти в сферата на образованието, учители, родители.

Училището е рожба на Църквата и връзката помежду им води до повече хармония в живота ни, припомниха отците. Да са отворени душите на децата за добрата наука и познание и да са облагородени сърцата на учениците, за да няма в тях злоба, агресия и ненавист, благопожелаха те.

Кметът Янакиева, която е лично съпричастна на делата на Духовния обществен съвет, благодари на свещенослужителите и изрази надежда с Божието благословение учебната година да е благотворна и с добри резултати.

Водосветът беше предшестван от добър знак. Преди началото в храма летеше бял гълъб.

Текст и снимки: Руми БОРИСОВА

 

 

Снимки

С общ молебен и водосвет започна учебната година в ПерникС общ молебен и водосвет започна учебната година в ПерникС общ молебен и водосвет започна учебната година в Перник
« предишна новинаследваща новина »