ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление в храм "Св. архидякон Стефан" в гр. Драгоман

20 септември 2011 12:15, Софийска митрополия
Обновление  на храма в гр. Драгоман

В неделния ден - 18 септември, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим бе извършено обновление на храм "Св. архидякон Стефан", гр. Драгоман. Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, след като извърши полагащото се чинопоследование, отслужи Божествена св. литургия. В съслужение взеха участие енорийският свещеник отец Любомир Стоянов от София и дякон Козма Поповски. С помощта на местните християни и общината храмът е изцяло боядисан и олтарът е с подменена подова настилка, изградена е камбанария на църквата, довършена е и оборудвана магерница, монтирана е нова ограда на двора и е построена нова чешма в двора на църквата.

След края на св. Литургия еп. Йоан се обърна с отеческо слово към миряните и ги поздрави за усилията, които са направили, за да обновят Божия дом и пожела винаги заедно да се събират в храма за обща молитва.

В чест на събитието църковното настоятелство бе подготвило ястие, което епископът освети за здраве на всички, които го вкусят.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Андрей Касабов

 

 

Снимки

Храм "Св. архидякон Стефан", гр. ДрагоманПосрещане на епископаПосрещане на епископаПосрещане на епископаОбновление в храмаОбновление в храмаЛитияЛитияОбновление в храмаЗнеполски еп. ЙоанЧетене на св. АпостолЗнеполски еп. Йоан Четене на св. ЕвангелиеСв. Литургия в гр. ДрагоманВеликият входВеликият входВеликият входВеликият входВ храмаЕнорийският свещеникПевцитеЗнеполски еп. ЙоанОсвещаване на ястиеОсвещаване на ястие
« предишна новинаследваща новина »